Meddelelse nr. 1/2019
Frederiksberg, den 28. februar 2019

Danske Hoteller A/S køber Hotel Ansgar, Esbjerg

Hotellet overtages den 15. juni fra Hotel Ansgar Esbjerg ApS for 25 mio. kr., og Hotel Ansgar bliver dermed det 22. hotel, som Danske Hoteller A/S både ejer og driver.

Efter langvarige og komplicerede forhandlinger mellem repræsentanter for Hotel Ansgar Esbjerg ApS og Danske Hoteller A/S er der indgået aftale om, at Danske Hoteller A/S med virkning fra den 15. juni 2019 overtager Hotel Ansgar, Esbjerg. Handelsprisen er aftalt til 25 mio. kr.

Hotellet er beliggende i Skolegade, med den kortest tænkelige afstand til byens centrum, idet Torvet i Esbjerg, som er byens centrum, ligger mindre end 100 meter fra hotellet. Hotellet, der har 51 værelser, er i pæn god stand, og de fleste af værelserne er ny renoverede. 

Hotellet drives i dag som garni hotel, men hotellet indeholder restaurant og køkkenfaciliteter, således at der kan etableres restaurant og også afholdes selskaber.

Købet af Hotel Ansgar vil styrke vor position i hotelmarkedet i Sydvestjylland, og vi bliver nu også placeret i Danmarks 5. største by, der er i en rivende udvikling. Købet er helt i tråd med vor strategiramme.

Med erhvervelsen ejer og driver Danske Hoteller A/S nu 22 hoteller i Danmark, og vi styrker vor position som den største hotelkæde inden for sit segment med samlet set knap 1500 værelser. 

Hotellet er ved overtagelsen i fuld drift, og det forventes, at overtagelsen vil påvirke vor resultatdannelse positivt i 2019. Vi vil nærmere redegøre herfor i vor årsregnskabsmeddelelse.

Der vil dog i forbindelse med indfasningen i Danske Hoteller A/S blive påført nogle omkostninger, som udgiftsføres over driften i implementeringsåret i henhold til vore regnskabsprincipper.


Med venlig hilsen

Danske Hoteller A/S

Erik Sophus Falck
Bestyrelsesformand